OnlineAngol.try.hu

                     Címlap | Társoldalak | Chat | Forum | Hasznos | Linkek | Szótár | Kapcsolat

Menü

Hasznos linkek

OnlineAngol.try.hu

3.-ik hét! (minta)

3. FELADAT

FORDÍTÁS IDEGEN NYELVRŐL MAGYARRA!

Kezdők figyelem! Ettől a feladattól nem kell megijedni!

Többen visszajeleztek, hogy rémisztő.:) Kezdőktől, természetesen nem várjuk el, hogy tökéletesen lefordítsanak, illetve megfogalmazzanak egy angol szöveget. Viszont úszni is csak mélyvízben lehet megtanulni!

Ezért nem akarunk, magolós soha nem használt szavakat tartalmazó szószedetekkel bosszantani senkit. Így itt kezdőknek mindössze annyi a feladat, hogy a jobb oldalt található webfordítás szövegfordítójának segítségével, lefordíttatják a szöveget és tanulnak a megoldásból. Megtanulják pl. a benne lévő szavak jelentését, és közben így pluszként lehetőségük van ismerkedni a mondatok szerkezeti felépítésével is. (Fogalmazásnál pedig készítsd el a fogalmazást magyarul, és a webfordítás magyarról, angolra funkciójával fordíttasd le azt, és tanulj a megoldásból.)

 

Fordítsa az alábbi szöveget magyarra!

Selecting a sofa can be challenging especially when you realise that our store has more than 1,000 sofa combinations. But qualified staff is always on hand to help with advice. Whichever sofa you opt for, you know that the emphasis is on good design, moderate prices, and excellent quality. The living room is the focal point of any home. Creating the right look here is essential. Too austere and it can feel cold and unwelcoming; too relaxed and it can start to look cluttered. The secret is to balance comfort with style. When buying a sofa, ask yourself a few simple questions about the one you want. Should it be a three-seater or a two-seater? Is it really a sofa-bed you need? Or even a chaise longue? Will it have to withstand the rough and tumble family life? Or will it simply be for relaxing on after dinner? Buying a sofa is the key to getting this right. Everyone knows that our store is the place to go for home ideas. But we are also a valuable source of inspiration when it comes to sofas – there is a vast range in every shape, size and design.  

Megoldott feladat beküldése:

Név:

Megoldás:

Figyelem! A feladat megoldása és beküldése, mind kezdőknek mind haladóknak kötelező! (Kezdőknek nem kell megijedni nem a feladat megoldásának pontossága a cél, hanem a gyakorlás. Javasoljuk segítségképp az oldalt található angolról-magyarra, magyarról-angolra fordító gép használatát.) A feladat beküldése feltétele a továbblépésnek (ösztönzési céllal.) azonban nincs rossz megoldás! Mindenki aki beküldi a feladatot és láthatóan dolgozott rajta, továbbléphet a következő hétre!

Regisztrációhoz térj vissza a kiinduló lapra! Klikk ide!

Kontakt

AJÁNLJ MINKET!

Név:

E-mail cím 1:

E-mail cím 2:

E-mail cím 3:

E-mail cím 4:

Kérem ismerőseimnek egyszeri alkalommal információ küldését az oldalról.

 

Copyright © 2010 OnlineAngol.try.hu - Minden jog fenntartva